Ahoj Tiger ,
líbí se mi Tvůj přístup ,tak ať Ti to dlouho vydrží
A vracím se zpět k tématu ,takže něco přidám od sebe ,na co jsem si krátce vzpomněl :

1. Typ hry/hráča:útočník 5- OÚ (opatrný útočník) ,soutěž KP II
2. FH: Tenergy 05 2.1
3. BH: Tenergy 05 2.1
4. Drevo: Avalox 550 Blue Thunder FL
5. Krátky popis:
Na tomto prkně jsem začínal s Tenergy 05 2.1 a doporučil bych to každému hráči ,který by chtěl vyzkoušel Tenergy 05 a není si jistý ,jestli to zvládne ? Velký podíl kontroly u stolu po všech stránkách.
4. Drevo: Yasaka Extra 3D FL
5. Krátky popis:
O třídu rychlejší kombo ,hlavně důraznější v zakončení . Oproti Avaloxu 550 jsem uvítal vyšší tuhost prkna ,ale s odstupem času jsem začal postrádat některé výhody Avaloxu ,tak jsem to po půl roce opustil.
4. Drevo: Stiga OC WRB FL
5. Krátky popis:
Kombo ,které se líbí asi jen mě

. Výborný blok u stolu , dostatek rotace ,jistá ve spinové hře ,horší v drajvech . Výborně zvládá pasívní údery . Komu nevadí pružnější dřívka , Stiga může potěšit . Docela na ní sedí i Tenergy 64 ,ale to jsem testoval jen krátce a bylo to na mě na fh moc přísné !
4. Drevo: Petr Korbel Japan
5. Krátky popis:
Pro mě docela zklamání . Docela tvrdé s těmito gumami ,málo rotace , bylo to takové plechové a bez citu . Možná jsem měl příliš velká očekávání od tohoto prkna a to se nenaplnilo . Daleko lépe na tom prkně seděla Xiom Sigma 2.0 a Acuda S3 2.0 mm ,ale s Tenergy 05 to nešlo .
4. Drevo: Petr Korbel Maďar ST 81g
5. Krátky popis:
Díky náhodě jsem se dostal k tomuto prknu a byl to pro mě tak trochu šok ! Úplně jiné prkno ,než Japan a s Tenergy 05 to sedí dobře . Vyzkoušel jsem další dva a taky to hraje . Evidentně měkčí limba si více rozumí s Tenergy a najednou je to jiné prkno ,než Korbel Japan . Na tom prkně pak sedí dobře i Acuda S2 2.0 a Joola Rhyzm Max . Naopak Donic X1 Turbo platin Max a Acuda S1 Turbo max si s prknem vůbec nerozumí . Kolega na stejné prkno nalepil Rakzy Soft 2.0 mm a je po 3 měsících pořád v euforii .
4. Drevo: Stiga Carbokev FL
5. Krátky popis:
Díky Tibimu se mi dostal do ruky tento zajímavý kousek ,který bych si já osobně dle popisu výrobce nikdy nekoupil ! Super věc s Tenergy 05 2.1 . Vůbec není cítit Carbon z toho dřeva a prkno nabízí velmi dobrou kontrolu . Doporučil bych to někomu ,kdo ve své hře nejvíce sází na jistý blok ! Stačí být včas na místě a dají se vychytat neskutečné věci jak u desky ,tak i ve střední zoně . Prkno hraje pomalu ,ale i rychle , prostě jak je potřeba ! Krátce jsem zkusil i Acudu S2 2.0 ,ale byla rychlejší než Tenergy 05 2.1
Něco z krátkých testů :
4. Drevo: Stiga Optimum Sync FL
5. Krátky popis:
Tato kombinace mi seděla velmi dobře po útočné stránce , bohužel jsem nedokázal zahrát ostřejší čopík ,který hodně využívám ,tak jsem to pak pustil pryč . Kdo hraje jen útok ,tak toto dřívko rozhodně stojí za povšimnutí .
3. BH: Rakza 7 soft 2.0mm
4. Drevo: Stiga All NCT FL
5. Krátky popis:
S Tenergy 05 příliš vysoký oblouk pro mě ,jinak neskutečná citovka . Perfektní feel ,
Výborně to točí ,ale taky žere rotace ,je třeba být pořád ve střehu ,pasivita se nevyplácí .
Rakza Soft vynikla především v kontru a zakončení ,kde to bylo super rychlé a přesné ,hůře se mi otevíral servis a nešlo to tak snadno ,jak s Tenergy . Rozhodně s Rakzou soft velmi svižné kombo .
4. Drevo: Stiga Ebenholz VII FL 87g
5. Krátky popis:
Rozhodně překvapení : Není tak rychlá jak se píše ,pomalejší než Carbokev ,přesná s dostatkem rotace u desky ,perfektní blok . Negativum pro mě systém WRB ,který výrazně posunul těžiště do hlavy ,což činilo prkno hodně těžkým právě s Tenergy . Po tréningu jsem myslel ,že mi upadne ruka!
4. Drevo: Ebenholz V FL 92g
5. Krátky popis:
Rychlejší než Eben VII ,pro mě docela dlouhá letová křivka . U desky jsem to nedával,musel jsem dál od stolu . Dávám palec nahoru pro Eben VII . Krátce jsem na tom měl i Tenergy 05 fx 2.1 a ničím výjimečným mě to neoslovilo . Tím nechci napsat,že se s tím nedalo hrát ?
4. Drevo: OSP Virtuoso FL
5. Krátky popis:
Výborné dřívko ,ale s Teny jsem pochopil ,že na něj nemám . Chybělo mi kousek stolu ! Zkoušel jsem ještě Tenergy 05 fx 1.9 ,ta sedla výborně pocitově ,ale zase jsem zjistil,že neumím vše zahrát s měkkou gumou . První spin , spinové variace a hra dopředu fantazie , pasivita a čop mi tam chyběl . Kdo hraje měkkými potahy , tak by se mu Virtuoso mohlo zamlouvat . Perfektní zpracování ,stojí za ty peníze !
4. Drevo: OSP Expert All+ FL
5. Krátky popis:
Tato kombinace mě zprvu velice nadchla ,ale po čase jsem zjistil,že to prkno hraje jen v určité rovině a že už jej tak nějak brzo znám a to mě přestalo bavit . Jinak u desky naprosto dostačující po všech směrech . Zkoušel jsem na něm i Andro Hexer 2.1 ,líbilo se mi to ještě více než Tenergy ,lahůdka pro kontraře ,kdy ten míček poslouchal na slovo . Jediný problém byl,že jsem ztratil kontrolu nad rozehrávkou servisů a tak opět zvítězilo Tenergy .
Omyl: 2. FH: Baracuda max
3. BH: Baracuda 2.0mm
4. Drevo: Avalox 555 Blue Thunder FL
5. Krátky popis:
Nesmírně žravá kombinace ,kdy jsem nebyl schopen nic bloknout ,sklopit ,pořádně rozehrát .
2. FH: Yasaka XS 2.0
3. BH:
4. Drevo: Xiom Amati Soft Carbon FL
5. Krátky popis: Tenkrát se tento potah hodně vychvaloval ,tak jsem to taky zkusil a byla to chyba . Nezahrál jsem vůbec nic a nepovedlo se to ani kolegům ,co to zkoušeli .
S čím se hraje v okolí,co funguje?2. FH: Rakza 7 2.0 mm
3. BH: Rakza 7 2.0 mm
4. Drevo: Butterfly Maze
5. Krátky popis:
Sázka na jistotu pro hráče ,který hraje vše spinem a sází především na topspin a blok .
2. FH: Rakza 7
3. BH: Rakza 7
4. Drevo: Yasaka Extra 3D
5. Krátky popis:
Rovněž velmi oblíbená kombinace ,hodně používaná u nás v OP i KP pro všestranného útočníka .